diumenge, 31 de gener del 2016

Marisa i Esther 
Tutores de P-5

Cada setmana uns alumnes de l’ESO passen per les nostres classes a recollir els clakis plens d’oli. Però, on se l’emporten ? Què fan amb ell ?


Aquest és el dubte que els de P-5 els van plantejar. Així que, per ajudar-nos a entendre-ho ,ens han vingut a explicar el “Procés de reciclatge de l’oli” . Ara ens ha quedat força clar i hem vist la importància de fer-ne ús d’ell. Permeteu que el/la vostre/a fill/a vegi la notícia i ajudeu-lo a llegir el següent...tot i que potser us ho sap explicar tot sol: 

L’OLI BRUT DE LA CUINA VA AL CLAKI. EL CLAKI EL PORTEM A L’ESCOLA. ENS EL VENEN A RECOLLIR I EL PORTEN A UN CONTENIDOR. UNA PERSONA AMB UNA FURGONETA SE L’EMPORTA A LA FÀBRICA. A LA FÀBRICA CONVERTEIXEN L’OLI BRUT EN BENZINA PELS COTXES. A LA FÀBRICA TREBALLEN MOLTES PERSONES. “TOTS VOLEM UN CLAKI” 

Gràcies per ajudar-nos a ser “Escola Verda “

 Aprofitem per recordar-vos que podeu sol.licitar el Claki amb una nota o mitjançant la plataforma Esemtia a la tutora.

 I si en voleu aprofundir més sobre el procés us convidem a visitar el web http://www.claki.cat 

Nosaltres ja ho hem fet !







dilluns, 25 de gener del 2016

L'aigua, la set del planeta

Antonio Molina
Angels Sánchez


El passat dimecres dia 20 de gener, una monitora de Cal Ganxo, va venir a classe de 3r de Primària a fer-nos el taller “L’aigua, la set del planeta”.
Basant-se en el conte d’una nena africana, la Salma, que ha de fer cada dia molts kilòmetres caminant per anar a buscar aigua, ens vam plantejar què fem nosaltres amb l’aigua: d’on ve, com la consumim... 


Segur que després d’aquest taller tancarem l’aixeta quan ens rentem les dents ...






dijous, 21 de gener del 2016

Un jardí al passadís


Esther Folgado.
Representant dels alumnes en el comitè ambiental de l’Escola Frangoal

A l’ESO apadrinem plantes


El projecte d’ apadrinament de plantes va començar quan ens vam adonar que érem escola verda i no teníem plantes a l’escola. Vam pensar que podríem fer que cada classe de l’ESO s’encarregués d’escollir una planta d’interior, no cal que la comprin, poden ser plantes que tinguin a casa. Les col·locarem a la part ampla de les escales amb la intenció de fer un jardí interior a l’ESO. Voluntaris a cada classe s’encarregaran de cuidar les plantes. 

Aquí teniu les fotos de les primeres. 

Ànim volem que tota l’ESO participi i estendre la iniciativa a la resta de l’escola.